Följ Upplands-Bro kommun

Fortsatt bra företagsklimat i Upplands-Bro

Pressmeddelande   •   Maj 21, 2019 10:05 CEST

Graf över det sammanfattande omdömet av företagsklimatet i kommunen.

Företagen tycker att företagsklimatet i Upplands-Bro är bra. Upplands-Bro kommun får det sammanlagda betyget 4,0 av 6 i Svenskt Näringslivs enkätundersökning om företagsklimatet i Sverige. Endast Solna kommun är bättre i Stockholms län. 

– Resultaten från undersökningen visar att företagarna i Upplands-Bro särskilt uppskattar kommunens information, servicen till företagen och dialogen med kommunen, säger Marcus Nybom, näringslivschef i Upplands-Bro kommun.

Högst sammanfattande omdöme i Stockholms län får Solna (4,1), tätt följda av Upplands-Bro (4,0).

– De vanligaste kontakterna som företagen har med sin kommun är med tjänstemän i tillstånds- och tillsynsärenden. Att arbeta med vägledande myndighetsutövning, korta handläggningstider och att öka tjänstemännens förståelse för företagens vardag förbättrar företagsklimatet. Solna och Upplands-Bro kan tjäna som förebilder för länets kommuner inom de områdena, säger Annika Bröms, regionchef på Svenskt Näringsliv.

Enkätresultatet ligger till grund för Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Rankingen presenteras den 24 september.

– Upplands-Bro har klättrat stadigt i svenskt näringslivs rankingar under de senaste åren. Näringslivsfrågan är prioriterad i kommunen och kommunens företagare är en viktig del i kommunens fortsatta utveckling och tillväxt, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande i Upplands-Bro kommun.

Läs mer om undersökningen

Ta del av enkätresultaten och mycket annan information på www.foretagsklimat.se.

Över 30 000 företagare har deltagit i undersökningen.

Kontakt

Fredrik Kjos (M)
Kommunstyrelsens ordförande
Fredrik.Kjos@upplands-bro.se
072-178 81 56 eller 072-222 11 81

Marcus Nybom
Näringslivschef, Upplands-Bro kommun
Marcus.Nybom@upplands-bro.se
08 - 518 32 159

Upplands-Bro är en växande kommun, både när det gäller invånare och företagsetableringar, med drygt 28 000 invånare. Kommunen ligger vid Mälaren, ungefär två mil nordväst om Stockholm och pendeltåget tar ungefär 25 minuter till Stockholms central. Här finns två tätorter, Kungsängen och Bro, och en levande landsbygd. Kommunens vision, kommunen som ger plats, sträcker sig till år 2035 och beskriver hur framtidens Upplands-Bro ska vara. Visionen förenar kommunens invånare, näringsliv, föreningsliv och anställda i kommunen för att skapa ett gemensamt Upplands-Bro.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.